PRESSMEDDELANDE FRÅN ORIONTEATERN 2012-11-20

BJÖRN ULVAEUS TILL ORIONTEATERN

Björn Ulvaeus gör nu sällskap med Benny Andersson, Kristina Lugn och Lars Rudolfsson i skapandet av Orionteaterns nyskrivna musikal Hjälp sökes med premiär 8 februari 2013.

"Vi är oerhört glada och stolta över att dessa fyra fantastiska konstnärer kommer att fira Orionsteaterns 30-årsjubileum, säger Agnes Rosenberg, producent på Orionteatern. Med Björns och Bennys patenterade text- och musikskapande, Kristina Lugns poetiska dramatik och Lars Rudolfssons magiska formspråk är Hjälp sökes en unik satsning."

Alla sångtexter till Orionteaterns nya musikal skrivs av Björn Ulvaeus. Björn har sedan projektets start visat intresse för föreställningen, och därför föll det sig naturligt att han anslöt sig till Benny Andersson, Kristina Lugn och Lars Rudolfsson i arbetet med Hjälp sökes.

Benny, Björn och Lars har tidigare samarbetat i Kristina från Duvemåla och Chess, Benny har gjort musik till flera av Kristina Lugns pjäser, både Björn och Kristina har skrivit texter till Benny Anderssons Orkester, men detta är första gången de arbetar tillsammans som en kvartett.

Repetitionen startar den 3:e december och i mellandagarna ansluter sig två kor, en get, en häst, tre hundar och tre gäss till arbetet.


Presskontakt:

Agnes Rosenberg
Producent
agnes@orionteatern.se
0735 - 20 37 80
HJÄLP SÖKES


I "HJÄLP SÖKES" medverkar Johan Ulveson, Sofia Pekkari, Magnus Roosmann och Suzanne Berdino samt två kor, en get, en häst, tre hundar och tre gäss.


Två medelålders bönder som är bröder brottas i sin övergivenhet förgäves med såväl de existentiella frågorna som hushållsarbetet. Efter att ha larmat lokalpressen utlovas de hjälp av en mor, hennes dotter och en get. Sedan går allt åt helvete på ett sätt ni inte kan föreställa er. Missa inte denna show om det stora i att vara djurisk.

Urpremiär 8 februari 2013 på Orionteatern

 

Av Benny Andersson, Björn Ulvaeus, Kristina Lugn och Lars Rudolfsson

 

Text Kristina Lugn

Regi Lars Rudolfsson

Musik Benny Andersson

Sångtexter Björn Ulvaeus

Scenografi John Enberg och Torbjörn Isaksson

Ljus Anders Rosenquist

Kostym Kersti Vitali Rudolfsson och Karin Höeg

 

Medverkande

Johan Ulveson

Magnus Roosmann

Sofia Pekkari

Suzanne Berdino

Två kor, en get, en häst, tre hundar och tre gäss.